Milli Savunma Bakanlığı kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere ve bünyelerine bağlı bulunan komutanlıklarda çalışmak üzere personel alımı yapmaya devam etmektedir. Türkiye Cumhuriyeti Devlet Personel Başkanlığı aracılığı ile yayımlanan ilanlar ile personel alımı yapılacağı kamuoyuna duyurulmakta olup Milli Savunma Bakanlığı tarafından yeni yayımlanan ilan incelendiğinde en az ilköğretim mezunu işçi alımı yapılacağı görülmektedir. Peki hangi pozisyonlar için toplam kaç personel alımı yapılacak ve başvuru yapacak olan adayların hangi niteliklere sahip olması gerekmektedir.

Hangi Pozisyonlar İçin Alım Yapılacak

Milli Savunma Bakanlığı Eskişehir 1. Hava İkmal Bakım Merkezi Komutanlığı tarafından hazırlanan ilan ile işçi alımı yapılacağı duyuruldu. Peki alınacak olan adaylar hangi pozisyonlarda çalışacak?

Aşçı - 6 Personel
Aşçı Yardımcısı - 4 Personel

Yukarıda bulunmakta olan pozisyonlar için personel alımları yapılacak olup hangi pozisyonlar için toplam kaç personel alınacağı da belirtilmiştir. Adayların en az ilköğretim mezunu olması gerekmektedir.

Başvuru yapacak olan adayların Milli Eğitim Bakanlığına bağlı kuruluşlarda aşçılık ile ilgili bölümlerde eğitim görmesi gerekmekte olup ilköğretim mezunu adayların okullarında böyle bir bölüm olmamalarına karşılık sertifikalarının olması gerekmektedir. Aşçı belgesine sahip olanlar aşçı kadrosu için başvuru yapabilmekte olup aşçı yardımcısı belgesi olanlar aşçı yardımcısı pozisyonuna başvuru yapabilir. Başvuru yapmak isteyen adayların İŞKUR müracaat merkezlerine gitmesi gerekmektedir.
Editör: TE Bilisim