Devlet Su İşleri her sene personel alımı yapmaya devam ediyor. Alımlar genel olarak Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından alınan puanlar ile yapılmaktadır. Merkezi Atamalar'da kontenjan ayırımı yapan Devlet Su İşleri aynı zamanda yıl içerisinde de boş kontenjanların doldurulması için personel alım ilanları yayınlamaktadır. Bazı konularda Türkiye İş Kurumu ile beraber çalışan DSİ eski hükümlü işçi alımı da gerçekleştirmektedir.

Hangi Pozisyon İçin Alım Yapılacak

İŞKUR tarafından yayınlanan bildiri incelendiğinde Devlet Su İşleri 34. Şube Müdürlüğünün eski hükümlü işçi alımı yapılacağı öğrenildi. Peki İŞKUR hangi pozisyonda istihdam etmek üzere işçi alacak? Yayınlanan bildiriye göre;

Puantör

Yukarıda adı geçen pozisyonda istihdam etmek üzere bir tane eski hükümlü işçi alımı yapılacak. Bu kişinin en az ilkokul ve en fazla lise mezunu olması gerekmektedir. Üniversite mezunu adaylar bu ilana başvuramaz. Adayın her hangi bir meslek lisesi çıkışı olması gerekmemekte olup pratikten bilgi ile mesleği biliyor olması yeterlidir. Fakat adayın işe başlaması için Milli Eğitim Bakanlığından onaylı Bilgisayar Operatörlüğü Sertifikasına sahip olması gerekmektedir. Başvurular bugün itibari ile başladı. İşe kimin alınıp alınmayacağı konusunda ise Devlet Su İşleri Kütahya 34. Şube Müdürlüğü Salonunda 7 Eylül 2016 tarihinde kura çekilecektir.

Başvuru yapmak isteyen adaylar (www.iskur.gov.tr) aracılığı ile başvuru yapabilir ya da en yakın Türkiye İş Kurumu müracaat merkezlerine başvurabilir.
Editör: TE Bilisim