Ülkemizin dört bir yanında ki belediyeler kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere işçi alımı yapmaya devam ediyor. Belediyelerde görev yapmak üzere alınan personel ve memurlar genel olarak Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı ile alınmakta olup işçi alımları Türkiye İş Kurumu ile yapılan anlaşmalar ile yapılmaktadır. Yayımlanan iş ilanlarında adaylar İŞKUR'a ya da belediyelere müracaat etmesi gerekmektedir. Yeni yayımlanan bildiriler incelendiğinde yurt genelinde ki belediyelerin en az ilköğretim mezunu ve Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı olmadan toplam 90 işçi yapacağı öğrenildi.

Hangi Belediyeler Alım Yapacak

Yayımlanan ilanlara göre toplam 90 işçi alımı yapılacak peki hangi belediyeler işçi alımı yapacak?

Çavdarhisar Belediyesi, Yenice Belediyesi, Ahmetpaşa Belediyesi, Cide Belediyesi, Erdek Belediyesi, Mucur Belediyesi, Yaylakent Belediyesi, Beşikdüzü Belediyesi, Tirebolu Belediyesi, Arzular Belediyesi, Alay Belediyesi, Eleşkirt Belediyesi, Tokat Belediyesi

Yukarıda ki belediyeler başta olmak üzere pek çok belediye alım ilanı yayımlamış durumda. Genel olarak alımlar Türkiye İş Kurumu üzerinden yapılmakta olup adayların en az ilköğretim mezunu olması gerekmektedir. İşçi olarak çalışmak isteyen adayların belediyelere müracaat etmesi ya da İŞKUR başvuru merkezleri ile görüşerek belediyelerinde istihdam etmeye çalışabilir. Başvuru yapmak isteyen adayların en geç 19 Ocak 2017, 20 Ocak 2017 ya da 23 Ocak 2017 tarihlerine kadar başvuru yapması gerekmekte olup başvuru tarihleri belediyelere göre değişmektedir.
Editör: TE Bilisim