2017 yılının son aylarında yapılan yasal düzenlemenin ardından Ocak ayında başlayan 90 günlük kadroya geçiş süreci tamamlandı. Kamu kurumlarında hizmet alım sözleşmesi ile görev yapan taşeron işçilerin tamamına kadro verildi. Çalışma Bakanlığının paylaştığı verilere göre  900 bin işçi kadroya geçiş düzenlemesinden yararlandı. Bunun yanı sıra KİT işçileri bu düzenlemeden ayrı tutuldu. KİT işçilerinin kadroya geçişi için gerekli yasal düzenlemeler için yeni bir çalışma daha yapıldı.

Geçtiğimiz günlerde Resmi Gazetede yayımlanan "Kamu İktisadi Teşebbüsleri ve Bağlı Ortaklıklarının 2018 Yılına Ait Genel Yatırım ve Finansman Programında Değişiklik Yapılmasına İlişkin Karar" düzenlemesi  ile Hazineye bağlı olan Kamu İktisadi Teşebbüslerinde çalışan yaklaşık 70 bin taşeron işçi daha kadroya geçişi yapılacak.

İlgili kararnamenin eki kararına eklenen 7. maddeden sonra eklenen "Madde 7/A" kamu iktisadi teşebbüslerinde ve bağlı ortaklarında hizmet alım sözleşmesi ile çalışmakta olanların, 4 Aralık 2017 tarihi itibari ile en az iki yıl kesintisiz olarak çalışmış ve çalışmaya devam eden yapılacak olan sınavda başarılı olmaları halinde işçi statüsünde istidamı sağlanacaklar denilmekte. 

4 ARALIK TARİHİNDE ÇALIŞAMAYANLARA KADRO VARMI?

Yayımlanan Bakanlar Kurulu kararına göre 4 aralık tarihi itibari ile çalışmak şartı bulunuyor. Bunun için 4 Aralıktan sonra işe başlayanlar için kadro alamayacaklar. İhale değişikliğinden dolayı 4 Aralık tarihinden sonra işe girdiğin belirten adaylar ve daha önceki düzenlemede kadro alamayan çalışanlar işin olsa sitesi üzerinden taleplerini iletmekteler.

Bazı Yorumlar

İŞİN OLSA / ÖZEL HABER

İçeriğin bir kısmının veya tamamının kopyalanıp kullanılması halinde yasal süreç başlatılacaktır.

Editör: TE Bilisim