Geçtiğimiz günlerde İşinOlsa.com ekibi olarak yaptığımız haberde bakanlara verdikleri işe alım ve atama sözlerini hatırlatarak adayların beklentilerini dile getirmiştik. Yaptığımız haberler ile adayların sesi olarak talepleri dile getirmek ve sorunlara çözüm olabilmek için tüm haberleri yakından takip ediyor ve sizlere aktarıyoruz.

Sağlık Bakanı Ahmet demircan da yıl içerisinde personel alımı yapacağını belirten isimlerdendi. Ancak bugün yaptığı sondakika açıklaması ile adayların yüzünü güldürdü.

Yaptığı açıklamada Haziran ayında 18 bin sağlık personeli alımının ilan edileceğini belirten Bakan Demircan, bu ilandan kısa süre sonra 19 bin sağlık işçisi alımı için de ilan yayınlanacağını ifade etti.

ALIMLAR NE ZAMAN VE NASIL OLACAK?

Haziranda yayınlanacak ilan ile 18 bin sağlık personeli ilanı yayınlandıktan sonra 19 bin sağlık işçisi için ilanın İŞKUR sistemi üzerinden Temmuz ayının ilk haftası yayınlanması bekleniyor.

2018 şubat ayında "Sağlık Bakanlığı'nın 2018 yılı için planladığı 19 bin kişilik alım İŞKUR üzerinden gerçekleşecek, kamu işçisi statüsünde istihdam edilecek personellerde başvuru esnasında KPSS şartı aranacak. Alımlar sözlü mülakat ile yapılacak ve sonuçlarda başarılı olanlar iş başı yapacak." şeklinde ifadelere yer verilmişti.

Bu ifadelere göre alımların İŞKUR üzerinden yapılacağını söyleyebiliriz.

İŞİNOLSA.COM

Editör: TE Bilisim