Ülkemizin toprağı verimli olduğu gibi yer altı madenleri de oldukça zengindir. Bu işten dolayı onlarca farklı firma Türkiye'nin değişik bölgelerine tesisler kurarak buralarda binlerce işçi çalıştırmaktadır. Bu sayede şirket kazanç elde ettiği gibi devlet ve işçilerde kazanç elde etmektedir. Bartın ilinin Amasra ilçesine yapılacak olan madencilik ve enerji yatırımları sayesinde toplam 11 bin kişiye iş imkanı sağlanacak.

Son Teknoloji Kullanılacak

Bartın ilinin Amasra ilçesinde yapılacak olan madencilik ve enerji yatırımları sonucu 11 bin kişi iş sahibi olacak. Bölgeye yapılan yatırımlarda son teknoloji kullanılacak olup çevreye en az şekilde zarar verilecek. Üstelik bu yatırımın Türkiye için önemli bir gelişme olduğu söylenirken dünyanın en çevreci santrali unvanını alacağı da belirtilmektedir.

Eski santrallerin çalışma mantığı ve doğaya verdiği zarar mantığından hariç olmak üzere Amasra'ya kurulacak bu santral doğa ile dost şekilde çalışacak. Şu an için proje hakkında görüşmeler devam ediyor ve bu proje için toplam 11 bin kişiye istihdam fırsatı sağlanacağı belirtilmektedir. Tabi alımların ne zaman yapılacağı ve yatırımlar hakkında daha fazla detay bulunmuyor. Ancak ilerleye günlerde ya da haftalarda konu hakkında yeni detayların ortaya çıkması beklenmektedir. Bizde sizleri bu konu hakkında bilgilendireceğiz.
Editör: TE Bilisim