Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demir Yolları tren makinistliği kursu için resmi bir açıklama yaptı. İŞKUR aracılığı ile yapılacak olan tren makinisti kursuna başvurular başladı. Başvuruları şartları ise TCDD taşımacılık internet sitesi üzerinden alınmaya başlandı. Tren makinistliğii kursu 7 ilde gerçekleştirilecek. Mesleki yeterlilik eğitimi personellerin göreve başlamadan önce yapılacak. Başvurular nereye yapılacak? Ne zaman başlayacak. Mülakat sınavı ne zaman? KPSS puanı 60 yeterli olan makinist kursiyeri alımlarına ilişkin detaylar..

BAŞVURU KOŞULLARI NELER?

İŞKUR tarafından açılacak olan makinist kursuna başvurabilmek için meslek yüksek okulu bölümlerinden Elektrik, Elektrik - Elektronik, Makine, Motor, Raylı Sistemler Makine Teknolojisi, Raylı Sistemler Elektrik-Elektronik Teknolojisi, Raylı Sistemler Makinistlik mezunu olmaları istenilmektedir. Adaylar yaş şartında 35 yaşını doldurmamış olmaları gerekiyor. KPSS puan türünden ise P93'den en az 60 almaları gereklidir. 

Adaylar KPSS puanı ile başvuru yapabileceği kursta iş garantisi verilmeyeceği açıklandı. Adayların Kars, Erzincan, Adana, Malatya, İzmir, Eskişehir ve İstanbul illerinde İŞKUR tarafından yapılacak olan kurstan sadece bi il için başvuru yapabilecekler. Kursiyerler Ankara ilinde TCDD taşımacılık genel müdürlüğünde yapılacak.

BAŞVURU TARİHLERİ

İŞKUR üzerinden yapıalcak olan başvurular, 21 Şubat 2018 tarihine kadar devam edecek. 05 Mart tarihinde Ankara ilinde başlayacak olan mülakat ise 6 Nisan tarihinde son bulacak. 26 aday Anlarada yapıalcak olan mülakata çağırılacak.

TREN MAKİNİSTİ NE İŞİ YAPAR?

Tren makinistleri lokomotif, manevra lokomotifi, tren seti ve tren ısıtma vagonu yolcu ve yük taşımacılığında  Tren temini, Depo ve Gar Manevrası, Depo ihtiyat, Tren Isıtma, Ateşçi, diğer depolarda vekâlet gibi  görevleri yürütürler. 

başvuru kılavuzu için http://www.tcddtasimacilik.gov.tr/duyuru/46 

Editör: TE Bilisim