Türk Silahlı Kuvvetleri, belirli dönemlerde subay alımı yapıyor. Kara Kuvvetleri, Deniz Kuvvetleri ve Hava Kuvvetleri başta olmak üzere farklı organlar üzerinden yapılan alımlarda adayların belirli şartları taşımaları gerekiyor.

NASIL SUBAY OLUNUR?

Subay olmak isteyen adaylar için şu anda TSK iki türden alım yapıyor. Bir tanesi askeri lise sınavlarıyla yapılan alımlar, diğerleri de lisans mezunu adaylar için açılan sınavlar.

Erken yaşta asker olmaya karar verip subay olarak TSK bünyesine girmek isteyen adaylar için en kolay yöntem askeri lise sınavlarına girmek. Bu sayede askeri disiplinle daha erken yaşta tanışıp daha erken kıdem alma ve yükselme imkanı bulunuyor. Üst düzey askeri personellerin çoğu da lise döneminde TSK bünyesine katılan kişilerden oluşuyor. Bu nedenle askeri lise sınavlarını adayların iyi takip etmeleri ve gerekli hazırlıkları yapmaları gerekiyor.

SUBAY OLMAK İÇİN ŞARTLAR NELER?

Liseden mezun olacak adaylar da Kuvvet Komutanlıkları bünyesindeki başvuruları takip etmeli. Zira lise mezunu subay alımları için gerekli kriterler var. Örneğin 20 yaş şartı bulunuyor. Ayrıca üniversite sınavında istenilen puan ve üzerini alan adaylar da subay alımlarına başvurabiliyor.

Boy kilo kriteri tüm sınavlarda istenilen özelliklerden. Kurum bazlı değişen kriterlere adayların sahip olması bekleniyor.

ÜNİVERSİTE MEZUNLARI SUBAY OLABİLİR Mİ?

Üniversite mezunları da gerekli şartları taşıdığı takdirde subay olabilir. Öncelikle gerekli boy ve kiloya uygun olmaları ve 27 yaşından büyük olmamaları gerekiyor. Yüksek lisans mezunları için de yaş sınırı 32. Bu şartları taşıyan adaylar için TSK farklı zamanlarda ilan yayımlayıp subay alımı yapıyor.

Güncel subay alım ilanlarını takip etmek için sık sık web sitemizi ziyaret edebilirsiniz.