İşsizliğin önüne geçmek için iş başvurusu yapan adaylara iş bulmaya çalışan Türkiye İş Bulma Kurumu birkaç senedir İşbaşı Eğitim projesi üzerinde çalışma yürütüyor. Pek çok vasıfsız genci bünyesine katarak onlara sertifika veren İŞKUR eğitim kapsamında adaylara hem maaş veriyor hemde eğitimin bitmesi ile iş garantisi sunuyor. Pek çok gencin umut kapısı olan İŞKUR yakında daha büyük işler ile karşımıza çıkacak gibi görünmektedir.

Eğitim Görürken Bin 300 Lira Maaş Veriyorlar

İŞKUR yaptığı İşbaşı eğitim ile pek çok gencin ümit kapısı olmuş durumda. Yapılan açıklamalar ile İŞKUR'dan eğitim alan kişilere iş bulma garantisi verilmektedir. Birde bununla kalmayıp 12 ay boyunca eğitim gören adaylara aylık bin 300 lira maaş verilmektedir.

Eğitim süresi bundan önce 6 aydı. 6 ay boyunca İşbaşı eğitim alan bireyler maaş almakta ve eğitimleri sonunda sertifika sahibi olmaktalardı. Sistemde her hangi bir değişiklik yok sadece bireylerin daha nitelikli işçi olması ve işlerini daha iyi öğrenmeleri için kurs süresi 6 aydan 12 ay'a çıkarıldı.

İŞKUR'a 15 yaşından büyük herkes başvurabilmektedir. Başvurular sonucu 1 yıl eğitim gören adaylar ayda bin 300 lira maaştan yıl sonunda toplam 15 bin 600 lira ücret kazanmış olacak. Detayları öğrenmek ve İŞKUR'a üye olmak için aşağıdaki linki takip edebilirsiniz.

http://www.iskur.gov.tr/
Editör: TE Bilisim