Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu esnek çalışmayı düzenleyen iş kanunu hakkında açıklama yaptı.

Bilindiği üzere Türkiye Büyük Millet Meclisinde uzun süredir doğum yapan bayanların daha rahat ortamlarda çalışması ve bebeği ile ilgilenmesi için esnek çalışma hakkında çalışmalar yapılmaktadır. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu yapılan çalışmalar hakkında açıklamalar yaptı.

Ortaya çıkan bir iddiaya göre doğum yapan kadının yarım gün çalışması şu şekilde olacak. Özel istihdam bürolarında çalışan kişiler doğum yapan kadının yerine iş günlerinde yarım gün boyunca çalışacak. Günün diğer yarısında ise doğum yapan kadın çalışacak. Bu şekilde iki işçiye de yarım gün çalışma olanağı verilecek. Süleyman Soylu ise bu konu hakkında özel istihdam bürolarında çalışan kişilere iş temin edileceğini ifade ederek 300 bin kişiye yeni iş ortamlarının yaratılacağını belirtti.

Geçici İşçi Kalıcı İşçi Olabilir Mi?

Akıllara ilk olarak şöyle bir soru geliyor. Doğum yapan kadın yerine yarım gün boyunca çalışan kişiler kalıcı olarak iş sahibi olabilecek mi? Bakan Süleyman Soylu bu soruyu şu şekilde açıkladı Anayasa'da 50 madde ile bu sorunun gerçekleşmesinin önüne geçildiğini ifade ederek ''mümkün değil'' cevabını verdi. Yarım gün boyunca çalışan kişinin görevinin sonlanması ile başka iş ortamında çalışacağını belirtti. Yani kısacası yarım gün çalışan işçi çalışacağı süre boyunca geçici işçi statüsünde kalacak ve kalıcı işçi doğum sebebinden dolayı çalışacağı yarım günlerin sona ermesi ile iş yerinde tekrar kalıcı olarak çalışacak.
Editör: TE Bilisim