Ülkemizde yüzlerce kamu kurum ve kuruluşları yeni memur alımları yapmaya devam ediyor. Çok eski yıllarda kurumlar alım yapmak için kendi sınavlarını düzenlemekte ve adayları mülakatlara tabii tutmaktaydı. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin Kamu Personeli Seçme Sınavını başlatması ile kurum sınavları kaldırıldı ve bu sınavdan alınan puanlar ile memur atamaları yapılmaya başlandı. Eğitimin gelişmesi ile öğrenci sayısı da milyonlara ulaştı ve kurumlar alacağı adayın en iyisi olmasını istedi. Bu durumdan dolayı pek çok kurum yine kendi sınavlarını yapmaya başladı. Sınava girebilmek için adayların Kamu Personeli Seçme Sınavına girmesi ve buradan minimum puanı almış olması gerekmektedir.

Binlerce Memur Alımı Yapılıyor

Kurumlar yıl içerisinde boş pozisyonların doldurulması için ilanlar yayınlamakta ve adaylar sınavlara tabii tutmaktadır. Merkezi Atamalar aracılığı ile on binlerce memur alımı yapılmakta ve buradan kurum sınav düzenlemeden adayları kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere işe başlatmaktadır.

2016 Kamu Personeli Seçme Sınavı - 1 Merkezi Atama ile on bin kişiye istihdam fırsatı sağlandı. 2016 Kasım ayında Merkezi Atama - 2'nin yapılması beklenmektedir. Bu atama ile yine on binlerce atamanın yapılması tahmin edilmektedir. Kamu'dan on binlerce memur görevden ihraç edildi. İhraç edilenlerin yerine açıktan atamalar yapılacak ve kurumlarda eksikliğin oluşması engellenecek.