İŞKUR düzenli olarak yayınladığı iş ilanlarıyla birlitke bir çok kişye ekmek kapısı açarken, birbirinden farklı ilanlarıyla da kendi sektöründe iş bulamayan personellerin iş bulması için aracı olmaktadır. Her gün düzenlenen ve güncellenen kamu personeli alımı şuan itibariyle 62 bin 250 kişiye ulaşmıştır. Yapmış olduğu personel ilanlarıyla KPSS şartlı, KPSS şartsız, üniversite, lise mezunu hatta hiç bir diploma istemeden bir birinden farklı şartlar ile tam tamına 62 bin 250 kişieye iş imkanı sağlamaktadır. 

POZİSYON ŞARTLARI 

Bir birinden farklı pozsiyonlarıyla iş imknaı sağlayan İŞKUR başvuru yapacak adaylardan istemiş olduğu şartları sizler için derledik; Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması, en az 18 yaşında olması (reşit sayılması), sağlık sorunu istemeyen iş alanlarında sağlık problemiinin bulunmaması, engelli çalıştırabilecek iş pozisyonlarında istenilen engelli raporu, istenilen diploma belgeleri, adli sicil kaydının temiz olması, erkek adaylardan istenilen askerlik ile iligil bir sorunun olmaması (uzun vadede) gibi genel şartlar adayların açık pozisyonlara iş başvurusunda bulunmaları için yeterlidir fakat sizler başvuracağınız pozisyona önceden barak genel başvuru şartlarını okuyup öyle başvurabilirsiniz. 

İŞ BAŞVURULARINDA İZLENECEK YOL

İŞKUR tarafıdnan verilen iş ilanlarına başvuru yaparken öncellikle sisteme üyelik bilgileriniz ile girmelisiniz ardından yapacağınız işlem başvuru yapmak istediğiniz pozisyonu arama bölümünden bularak pozisyonuza başvuru yapmak. İŞKUR üzerinden yayımlanan çoğu kamu ilanları kısa sürede açıklandığından sisteminize sıklıla bakmanız ve gelişmelerden haberdar olmanı gerekmektedir.