Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü CTE için yeni İnfaz ve Koruma Memuru İKM alımları yapacak. Bakanın talimatı ile ilanlar kısa süre içerisinde yayınlanmış olacak. Tüm detayları ve yayınlanan ilanlardan haberdar olmak için sitemizi takip edebilirsiniz.

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü için toplam 16 bin 100 eleman alımı yapacak. 2018 yılının ikinci yarısında yapılacak olan alımlarda şartlar neler?

CTE İKM Personel Alımı Şartları

CTE İKM personel alımı şartları arasında T.C vatandaşı olmak, kamu haklarından mahrum bulunmamak, yapılacak güvenlik soruşturmasından başarılı bir şekilde geçmek.

Askerlik vazifesini yerine getirmek, askerlik çağına gelmiş askerlikten muaf, ertelemiş ya da yedek sınıfa geçirilmiş olmak. Adalet Bakanlığı Memur, Sınav-Atama ve Nakil Yönetmeliğinin 6-18/c maddesi gereği Sağlık Bakanlığına bağlı Devlet hastanelerinden sağlık raporu almak.

En son olarak ise boy kilo orantısına sahip olmak belirlenen boy kilo kriterlerine uymak. Erkeklerde 170 cm kadınlarda 160 cm kısa olmamak. Boy ile kilosu arasında 13'ten fazla 17'den az olmama şartı da bulunuyor.

Editör: TE Bilisim