Yatırım İçin Doğru Arsa Nasıl Tespit Edilir?

Doğru yerin tespiti ve arsanın satın alınması

Arsa yatırımı sürecinin birinci ve en zor evresi aslında doğru yer ve doğru arsa seçimi yapmak. Değerli araziler pahalı ve sınırlı olur. Önemli ve temel mesele gelir sağlayan arazi geliştirme yöntemleri kullanılarak plansız arazilerden planlanmış ve altyapısı sağlanmış arsalar elde etmek amacımız. Sonra da bu arsalara doğru yatırımları yapmak yapacak olana satmak ya da hssılat paylaşımı üzerinden anlaşma imzalamak ciddi kar getiren bir yaklaşım olmuştur.

Arsanın doğru zamana kadar bekletilmesi

İkinci evre arsanın bekletilmesi evresidir. Bekletilme süresi boyunca yani arsayı elinizde tuttukça imar bilgilerinin takip edilmesi ve bir değişiklik olup olmadığının kontrol edilmeli. Bu değişiklikler için yerel yönetimlerin imar planları askı süreçlerini takip edilmeli. Gayrimenkul yani yeni medeni kanundaki tanımına göre adı taşınmaz olsa da ne olduğunu bile anlanmaz.

Arsanın doğru zamanda satılması

Üçüncü evre ise artık para kazanma vakti. Yeteri kadar beklemiş olduğunuzu düşündüğünüzde arsayı satmalı veya alternatif şekilde değerlendirin. Bunun için de pazarı yakından takip etmeli çevre gelişiminin ve fiyatların uygun olduğu bir noktada satışı gerçekleştirin. Yatırım için aldığınız mülkü elden çıkarırken duygusal davranmamalısınız. Para kazanmak için yola çıktınız paranızı likidite edin ve başka yollara bakın.

Editör: TE Bilisim