Kariyer Sahibi İnsanlardan İş Hayatıyla İlgili Tüyolar

İş hayatının neresinde olursanız olun. İster yeni başlayın isterseniz en tepelerde yer alın. Kariyer sahibi insanların size iş hayatı ile ilgili 19 tüyosu bulunuyor. öğrenme ve tecrübe kazanmanın en iyi yolunun deneme yanılma yöntemi olduğu söylenir. Ancak, deneyip yanılmak günümüzde oldukça riskli bir durum. En iyisi siz tecrübeli insanların tüyolarına bir kulak verin. 1- Kurs ve eğitim seminerlerinizi kendinizi geliştirmek için düzenli bir şekilde takip edin.

Sizinle aynı işi yapanlardan ilham almaya çalışın. 2- İş harici mutlu bir yaşama sahip olmak mutluluğunuzun sigortasıdır. İşinizi çok sevseniz de sizi tanımlamasına izin vermeyin. 3- Fazla ve akılcı çalışmaya özen gösterin. Artık başarının sırrı bu iki maddede gizli. 4- İş vereninizden zam istemekte zorlanıyorsanız, ihtiyacı olan başka biri için zam istediğinizi düşünün. 5- İşinizin karşılığında aldığınız şeyler sadece para değildir. Kendini geliştirme, bilgi, teşvik ve zevk işinizin size kattığı diğer değerler olmalıdır. 6- Sizin borçlarınız veya yaşam koşullarınız patronunuzu ilgilendirmez. Asla zam isterken param yetmiyor demeyin. 7- Maaşınızın bir kısmını mutlaka yatırım hesabınıza aktarın. 8- çalışırken iş gününüzü bilgisayar başında Facebook'ta ya da MSN'de arkadaşlarınızla sohbet ederek geçirmek yerine verimli bir şekilde çalışmayı deneyin.

9- Bilginiz olmadığı şeyleri mutlaka sorun. 10- İş yaşamınızda nezakete önem verin. İşten ayrılıyor bile olsanız kimseyi kırmayın. 11- Patronunuzla yıllardır birlikte çalışıyor bile olsanız aşırı samimi olmayın. Başkaları bu samimi davranışınızı yanlış anlayabilir. 12- Kimse hakkında iş yerinde dedikodu yapmayın. Yapanları da bu konuda uyarın. 13- Rutin işlerinizi başkalarına yıkmak yerine çalışma arkadaşlarınızla dönüşümlü olarak yapın.

14- Çalışma arkadaşlarınızla özel hayatınızı, özellikle cinsel hayatınızı paylaşmayın. 15- Yılbaşı yada şirketin özel günlerinde iş yerinde yapılan kutlamalarda aşırı davranışlar sergilemekten kaçının. 16- Kıyafetinizin işinize uygun olmasına özen gösterin. 17- Başarıya ulaşmakta ekip ruhunun önemini unutmayın. 18- Herkese geleceğe yönelik planlarınızı anlatmayın. Yolunuzu kapatmak isteyen kötü niyetli kişiler olabilir. 19- Çalışma arkadaşlarınızla özel ilişki yaşamamaya çalışın.

Editör: TE Bilisim