İŞKUR tarafından düzenlenmiş ve fuar olarak organize edilen İSKİF etkinliği bu senede yapılacak. Pek çok kişi İSKİF'in ne olduğunu bilmiyor olabilir ancak iş arayanlara oldukça sevindirici bir haber duyuruldu. İSKİF 2016 Fuarı sayesinde Haziran ayı içerisinde 10 Bin kişiye istihdam sağlanması beklenmektedir. Peki merak edenler için İSKİF nedir tanımını yapalım.

İSKİF Nedir? Nasıl İş Sahibi Olacağız?

Türkiye İş Bulma Kurumu yaptığı yeniliklere dur durak vermeden devam ederken İSKİF adını verdiği bir fuar organize etmeye karar verdi. Bu fuar sayesinde onlarca farklı sektörden yüzlerce firma ve binlerce iş arayan kişi bir araya gelecek. Fuarları azçok bilirsiniz. Örneğin bilindik markalar fuarlarında kendi ürünlerini tanıtır ve kullanıcılara özelliklerinden bahsedir. İSKİF'de bunun iş versiyonu denilebilir.

Üstelik İSKİF sadece Türkiye İş Bulma Kurumunun katkıları ile düzenlenmiyor. Fuar'da iş verenler ile iş arayanlar bir araya geldiği için etkinliği düzenleyen İŞKUR olarak görünmektedir ancak İSKİF 2016'nın düzenlenmesinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, İstanbul Valiliği, İŞKUR İstanbul İl Müdürlüğü, İstanbul Dünya Ticaret Merkezi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Milli Eğitim Bakanlığı ve İstanbul Ticaret ve Sanayi Odalarınında katkıları bulunmaktadır. İŞKUR'dan konu hakkında yeni açıklamalarında yapılması bekleniyor

Editör: TE Bilisim