İş Hayatında Terfi Almak İçin Nasıl Bir Kişiliğe Sahip Olmalısınız?

Siz iş yerinizde senelerdir aynı pozisyondayken bazı çalışanlar durmadan terfi mi alıyor? Sizin maaşınıza bir türlü zam yapılmıyor mu? Uzmanlara göre terfi almak için bakın nasıl bir kişiliğe sahip olmanız gerekiyor?

Herkesle barışık olun. Patronlarla, çalışanlarla ve müşterilerle.. Herkesle anlaşabilen bir insan olun. Herkes size bayılsın. Bu sayede herkes sizin iyi bir yönetici veya takım lideri olduğunuzu düşünsün. Böyle bir kişiliğe sahip olursanız kendinizi kısa sürede yönetici odasında görebilirsiniz.

Aynı seviyedeki çalışanlara grup olarak yapmaları gereken bir iş verildiğinde işi planlayan kimin ne yapacağını belirleyen doğal bir lider her zaman bulunur. Böyle bir kişiliğe sahip olanlar, takım üyeleri arasında iletişimi sağlamakta ve projeyi yönetmede beceriklidir. Bu tarz kişiliğe sahip olanlar kısa sürede bulunduğu gruptan sıyrılıp üst kademelere doğru ilerler.

Her ortama ve her işe adapte olma becerisine sahip kişiler, adeta bir bukalemun gibidirler. Yeni yöneticiler, değişen iş tanımları, ve direktifler bu insanları asla yıldıramaz. Bu tarz kişiler her şartta ve her durumda işini yaparlar ve başarılı olurlar. Bu kişiler kolayca yeni bir pozisyona uyum sağlayabilir ve kısa zamanda yükselebilirler.

Verdiğiniz kararlar iş hayatında ne kadar yeterli olduğunuzu gösterir. Karar verme yeteneğine sahip kişiler genellikle liderlik konumuna uygun kişilerdir. En sıkıntılı anlarda kolayca çözüm üretebilen kişilerde denebilir onlara.

İş hayatında pozisyonu ne olursa olsun ahlaki değerlerden ödün vermeyen kişilerin işini doğru yapacağından her zaman emin olunur. Bu düşünceye sahip kişiler kariyer basamaklarını hızla tırmanır.

Kimin ne yaptığı ile ilgilenmeyip sadece işine konsantre olan kişiler de iş hayatında başarıyı yakalarlar. Bu kişiler kısa zamanda üstlerinin dikkatini çekerek daha iyi bir pozisyonda görevlendirilirler.

İş yerinde başarılı olmak için bu tarz kişiliklere sahip olmak gerekir. Kendinize bu tarz alışkanlıklar edinerek neden maaşım artmıyor derdinden kurtulabilir, kısa sürede bir üst pozisyonda görev alabilirsiniz. başarılı olmak için sadece çalışmak yetmez, kişiliğinizin de başarınıza ve dolayısıyla kariyerinize etkisi büyüktür.

Editör: TE Bilisim