İş Arkadaşları İle Nasıl Bir İlişki İçerisinde Olmalıyız?

Teknolojideki sürekli devinime, değişime ayak uydurmalıyız. Bu arada kendinizi iş içinde de geliştireceksiniz; ona “meslek içi eğitim” gibi adlar veriyoruz. Türkiye’de şu anda pek çok eğitim şirketi, büyük şirketlere hizmet için eğitim veriyor, üst düzey yöneticiler bile eğitim görüyor.

Bu tür eğitimler çok da pahalıdır. Üniversitelerde de düzenleniyor benzerleri, bazı vakıf üniversiteleri büyük şirketlerin yöneticilerine sürekli eğitim veriyor, gelişen teknolojiyi ya da insan ilişkilerini anlatıyor. Dolayısıyla elde ettiğiniz yeri tutmak da çok önemli. İşte bu yüzden eğitim bitmiyor.

Sürekli bir devinim içinde, hep kendinizi eğitmekle geçiriyorsunuz hayatınızı. Peki ne zamana kadar? İşi bırakıncaya kadar. İşi bırakınca da başka türlü bir eğitime geçiyorsunuz: orta yaş, ileri yaş ve yaşlılık dönemi eğitimi. Evet, yaşlılığın da bir eğitimi var; yaşlı olmayı benimseme,

Tamam artık ben kenara çekilmeliyim, diyebilme, bunu sindirme eğitimi. Yoksa enine gelip de hala kırkındaki gibi, Ben müthiş bir adamım, derseniz, olmaz elbette. Bu da başka tür bir eğitimdir.

Editör: TE Bilisim