Ülkemizde pek çok sektörde yurt dışına ihracat yapılmaktadır. Meyve ve sebze alanı basında en çok konuşulan konu başlıkları olsa da aslında hazır giyim sektöründe de her sene milyarlarca dolar ihracat yapmaktayız. Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği İŞKUR'dan özel istihdam bürosu yetkisi alındı. Bu sayede artık işçi alımları İŞKUR tarafından da yapılacak ve daha çok kişiye istihdam sağlanma şansı sunulmuş olunacak.

3 Milyon Kişiye İş İmkanı Sunulacak

Giyim sektörü ülkemizde her sene yükselen ve bitmeyecek bir sektör olarak tahmin edilmektedir. Yapılan plan açıklamalarında ise 2023 yılına kadar yurt dışına hazır giyim sektöründe toplan ihracatın 60 milyara yükseltilmesinin hedeflendiği belirtildi.

Rakam oldukça büyük olduğu için işçi sayısının da oldukça büyük olması beklenmektedir. Eğer hedeflenen plan gerçekten başarılı olursa toplamda 3 milyon kişiye istihdam sağlanacak ve hazır giyim sektöründe Türkiye dünyanın en bilindik giyim ihracatı yapan ülkeleri arasında yer alacak. Yani hem işçi kazanacak hemde iş veren kazanacak.

Tabi iş verenlere düşen sorumluluk büyük ve üretim tesislerinin mutlaka desteğe ihtiyacı olacaktır. Zira ülkemizde Çin ve Hindistan gibi büyük nüfuslu ülkelere göre işçi ücreti oldukça pahalı ancak hazır giyim üretim tesislerine sahip kişiler ne olursa olsun büyük kazanç elde etmektedir

Editör: TE Bilisim