Bu Sorulara Hazırlanmanız İş Görüşmenizde Çok İşinize Yarayacak

İş görüşmesiBu Sorulara Hazırlanmanız İş Görüşmenizde Çok İşinize Yarayacaknde sorulan belli başlı sorular vardır. Adaylar bu sorulara ne kadar rahat cevap verirlerse mülakat o kadar başarılı olur. Biz bu sorular için sizlere bazı cevaplar hazırladık. Bunlarda destek alarak daha kolay bir şekilde iş görüşmesine hazırlanabilirsiniz.  

1- Biraz kendinizden bahseder misiniz? Adaylar bu soruyu duyunca acaba öz geçmişimi incelemedi mi? Şüphesi içerisine girebiliyor. Ancak iş verenin öğrenmek istediği sizin kendinizi sözlü olarak nasıl tanıttığınızdır. Kendinizle ve iş hayatınızla ilgili temel bilgilerden bahsetmeniz yeterlidir.

2- Sizi neden işe almalıyız? Sizin işe uygun olup olmadığınızı anlamak mülakatçı için büyük önem taşır. Bu nedenle mülakatçı sizin işe uygunluğunuzu bir de sizden dinlemek ister. Bu soruya cevap verirken mümkün olduğunca başvurduğunuz şirketi öne çıkarın.

3- Baskı ve stres altında çalışabilir misiniz? Çalışma hayatı ne yazık ki her zaman güllük gülistanlık olmuyor. Bu soruya böyle bir ortamın sizi geliştirebileceği cevabını bile verebilirsiniz.

5- Kariyer hedefiniz nedir? İş verenler, bu iş yerinde gelecek düşünüp düşünmediğinizi ve planlarınızı öğrenmek isterler. Siz de uzun vadede kurum için neler yapabileceğinizi kendilerine aktarın

. 6- İşyerinde sizi ne motive eder? Bu soruya olumsuz olarak algılanmayacak bir cevap vermeniz gerekir.

7- Yaratıcılığınıza bir örnek verebilir misiniz? Artık şirketler yenilikçi ve yaratıcı insanları tercih ediyor. Daha önce yaptığınız yaratıcı şeylerden örnekler verebilirsiniz.

8- Ne kadar süredir iş arıyorsunuz? Bu soruya mutlaka dürüst cevap verin. Neden olarak ise gerçekçi şeyler söyleyin.

9- İş dışında nelerle ilgilenirsiniz? Bu soru daha çok sizin sosyal yönünüzü ölçmeye yöneliktir. Basit hobiler değil kayda değer şeylerden bahsedin.

10- En büyük başarınızı anlatır mısınız? Daha önceki iş yerinizde yaptığınız başarılı bir anlaşmayı anlatabilirsiniz. Son işyerindeki işinizi anlatır mısınız? Bir iş görüşmesine gitmeden önce mutlaka işin tanımına ve neler gerektirdiğine bakın. Bu sayede o işe hakim olup olamayacağınızla ilgili de bilgi sahibi olabilirsiniz. Bilgilerinizi örneklerle destekleyin. Son işinizden neden ayrıldınız? Bu çok önemli bir sorudur. Hatta mülakatta en çok bu soruya dikkat etmek gerekir. Kesinlikle yönetici ile çatışma nedeniyle ayrıldım gibi cevaplar vermeyin. İşinizi zora sokarsınız.

Editör: TE Bilisim