Bu Hobilerle Kariyerinizi Güçlendirebilirsiniz

Kişinin kariyeri için hobiler büyük önem taşıyor. Hobi ve ilgi alanları kişinin karakterini ve becerilerini gösterebilmesi açısından oldukça önemli. İşverenler de bu durumun farkında olduğu için mülakatlarda ilgi alanları ve hobiler bölümlerini es geçmiyor. Peki, hangi hobiler kariyerinize fayda sağlıyor. İşte size kariyerinizde çok büyük katkı sağlayacak hobiler..

Kitap okumak

İnsanlar okuyarak olayların ve gelişmelerin iç yüzünü öğrenebiliyor. Aynı zamanda okumak kişinin kendine olan güvenini arttırıyor. Kitap okumak geniş bir görüş açısı sağlayarak düşünce ufkunu da geliştirir. Kişiler okuyarak olayları inceleme yeteneği kazanır. Çok okumak beraberinde zengin kelime dağarcığını da getirir. Bu sayede kişiler etkileyici konuşma yeteneğine sahip olurlar ve hitap ettikleri kişileri etkileyebilirler. Böylece kişinin insanlarla ilişkileri güçlenir ve kişi daha sosyal bir karakter kazanır. Geniş kelime dağarcığı insanın daha fazla kavramla düşünebilmesini de sağlıyor.

Bildiğiniz üzere satranç hızlı karar verebilme, alternatif yaratabilme,bu alternatifleri kıyaslayabilme, sonuç odaklı düşünebilme gibi zihinsel gelişimin alt boyutlarını olumlu yönde pekiştirir. Aynı zamanda satranç kişinin kendine güvenme duygusunu geliştirerek, karakter gelişimine büyük katkı sağlar.

Bulmaca çözmek

Bulmaca çözmek insanı düşünmeye ve akıl yürütmeye sevk eder. Aynı zamanda kolay öğrenmeyi ve öğrenilen bilgilerin kalıcı olmasını sağlar. Kişiler kelime dağarcığını geliştirmek için bulmaca çözebilir. Bulmaca çözmek, beyin gücünü destekleyerek hafıza kaybını engeller, hatırlama, kavrama, ve problem çözme gibi yetenekleri arttırarak, dil gelişimini hızlandırır.

Yabancı dil öğrenmek

Günümüzde yabancı dil şirketlerin işe alımında büyük önem taşıyor. Ancak sadece tek bir yabancı dille sınırlı kalmayın. Başka dillerde öğrenin. Çünkü yabancı dil öğrenmek hafıza yeteneğini geliştirir, zihin gelişimine ciddi katkılar sağlar, kendinizi ifade etme kabiliyetiniz gelişir. Aynı zamanda kendi dilinizi yeni alanlarda kullanma becerinizi arttırır. Bir çok yabancı dil bilen kişiler resmi kurumlarda ve uluslar arası şirketlerde çalışma imkanı sağlar.

Müzik aleti çalmak Müzik hayatın her alanında kişiye olumlu etkiler sağlar. Beynin sol tarafı güçlenir. Zeka ve hafıza gelişir. Kişinin yaratıcı ve yapıcı düşünme kapasitesi artar.

Editör: TE Bilisim