Başarılı Bir Kariyer İçin Ne Yapmalı?

Fobiler, bazen kişinin iş hayatında başarılı olmasına rağmen sürekli hata yaparım endişesi ile gerçek performansını göstermesine ve başarılı olmasına engel olan bir psikolojik hastalık olarak görülüyor. Uzmanlar sosyal fobi nedeniyle kendine özgüven eksikliği hisseden kişilerin bu güvensizliklerini atmaları için chat yapmalarını öneriyor.

İnsanlar bir çok şeyden korkuyor. Yanlış kelime sarf etmek, uçağa binmek, yükseğe çıkmak, başarısız olmak, kendini ifade edememek bu korkulardan sadece birkaç tanesi. Bazı korkular var ki artık hastalık seviyesine gelmiş durumda. Özellikle Türk insanının karakteristik özelliği olan utangaçlık artık her 10 kişiden birinin fobisi haline geldi. Fobi halinde utangaç olanlar, normal utangaçlara oranla iletişim kurmakta daha çok zorlanıyor. Bu kişilerin bu sırada vücut fonksiyonları da değişiyor. Utangaçlık fobisi toplum içerisinde bir konuşmada heyecan veya terleme olarak kendisini gösteriyor. Kişiler bu endişeleri yüzünden girdikleri ortamdan kendilerini soyutlamayı seçiyor.

Başarılı Bir Kariyer İçin Fobilerinizi Yenin

Sosyal fobisi olan kişiler kariyerlerinde, yöneticileri veya yetkilileri ile konuşmada ve haklarını savunmada güçlük çekiyor. Ayrıca bu kişilerde hayır diyememe ve aşağılanma korkusu da oluşuyor. Sosyal fobi sahibi kişiler meslek ortamında başarılı olsalar bile hata yaparım endişesi ile gerçek performanslarını gösteremiyorlar. Uzmanlara göre bunun çözümü sanal ortamda chat yapmakta gizli. Aynı zamanda ayna karşısında kendinizle konuşarak da bu sorunu çözebilirsiniz. Yada güvendiğiniz veya kendinizi rahat hissettiğiniz kişilerin yanında hikaye yada fıkra anlatmakta olabilir. Kendinize hobiler belirlemekte bir çözüm yolu olabilir. Başta da söylediğimiz gibi sosyal fobiden kurtulmanın en kolay yolu internette chat yapmak. Sanal ortamda birileriyle konuşmak bir nebze de olsa çekimserliğin ve güvensizliğin atılmasına yardımcı olmaktadır. Uzmanlara göre insanlar sanal ortamda kendilerini ve hissettiklerini daha rahat ifade edebiliyor, hissettiklerini ve düşündüklerini özgürce İfade edebiliyor. Erkeklerde sosyal fobiler kendini güzel kadınlardan korkma, acı çekme ve terk edilme olarak kendini gösteriyor. Ancak en çok dikkat edilmesi gereken sosyal fobilerin başında, iş hayatını ve kariyeri etkileyen başaramama korkusu geliyor. Başarılı bir iş hayatı ve kariyer için bu korkunun mutlaka yenilmesi gerekiyor.

Editör: TE Bilisim