KPSS şartsız 5 bin personel alacağını duyuran PTT için başvurular oldukça fazla. PTT gişelerinde uzun kuyruklar oluşturan adaylar sınav başvurusu heyecanı içerisinde. Zaman zaman başvuru sisteminin kilitlendiği, hata ekranı verdiğini ve hatta PTT'de işlem yapılan sistemde bile sistemsel problemler yaşandığı da gelen bilgiler arasında.

BAŞVURU NASIL YAPILACAK?

Adayların merak ettiği sorular arasında yer alan ilk soru ise başvuruların nasıl yapılacağı yer alıyor. İşinOlsa.com ekibi olarak tüm detayları ile adım adım anlatacağız.

Öncelikle PTT şubelerinden herhangi birisine giderek sınav başvurusunda bulunmak istediğinizi söylemeniz gerekmekte. Gişe memuru size bir form verecek ve doldurmanızı isteyecek. Adayların yoğun başvurusundan dolayı şubedeki diğer işlerin aksamaması için bazı şubeler örnek form doldurma şeklini gelen adaylar için müsait bir yere asarak adaylara yardımcı olmakta. Ancak biz sizler için bu örnek forma ulaştık ve nasıl doldurulacağını paylaşıyoruz.




Formu bu şekilde doldurup PTT memuruna teslim ettikten sonra PTT'nin 1840 nolu posta çeki hesabına 60 TL sınav ücretini ödemeniz gerekli.

Ücreti ödedikten sonra gişe memuru size ödeme yaptığınıza dair kağıt verecek. Eğer kağıdınızı aldıysanız artık yapmanız gereken internet üzerinden başvuracağınız bölümü seçmek.

Şimdi internet üzerinden
https://basvuru.ptt.gov.tr/Basvuru/  (tarayıcınızın adres çubuğuna yapıştırıp ilerleyiniz.)

adresine girip T.C kimlik numaranız, seri numaranız ve seri kodunuz ile güvenlik kodunu girerek, başvuru sayfasına girebilirsiniz.
Ardından başvuru için sizden istenen bilgilerinizi girip bölümünüzü seçerek başvurunuzu tamamlayabilirsiniz. (sadece 1 bölümden başvuru yapabileceğinizi unutmayın.)

Başvurunuzun tamamlandığına dair ekranda yazı gördüyseniz ve sayfadaki başvurunuza dair biilgilerinizin doğruluğunu kontrol ettiyseniz sorun yok demektir. Başvurunuz hayırlı olsun.

İŞİNOLSA.COM - ÖZEL HABER - İZİNSİZ KULLANILAMAZ !

Editör: TE Bilisim