Jandarma Genel Komutanlığı, Astsubay alımları başladı. Bilindiği gibi alımlara hem erkekler hemde kadınlar başvurabiliyor. Jandarmanın İçişleri Bakanlığına bağlanması ile her hangi bir değişiklik olmadı ve pozisyonlara yine erkekler ve kadınlar başvuru yapabilmektedir. Kadınlar için sadece bir sınıf açılmışken erkekler için toplam 7 farklı sınıfın açıldığı görülmektedir. Başvuru yapmak isteyen adayların ilanda belirtilmiş olan niteliklere sahip olması gerekmektedir. Söz konusu niteliklere sahip olan adaylar farklı sınıflar için başvuru yapabilir.

Hangi Sınıflar İçin Başvuru Yapılabilir

İçişleri Bakanlığı bünyesinde bulunan Jandarma Genel Komutanlığı yayımladığı bildiri ile sözleşmeli astsubay alımlarına başladı. Peki erkekler ve kadınlar hangi sınıflar için başvuru yapabiliyor. Kadınlar için şu anda sadece Jandarma sınıfı için alımlar yapılıyor. Bu sınıf harici başka sınıf belirtilmemişti. Erkekler ise Jandarma, Uçak ya da Helikopter Teknisyeni, Personel ve Maliye, İkmal, Bakım, İstihkam ve Muharebe sınıfları için başvuru yapabilir.

Kimler Başvuru Yapabilir

Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak
En az önlisans mezunu olmak
Önlisans mezunu için 27 ve lisans mezunu için 32 yaşını doldurmamış olmak
Sağlık sorunları olmamak
Sicili temiz olmak

Yukarıda belirtilmiş olan niteliklere sahip olan adayların tamamı Jandarma Genel Komutanlığının açmış olduğu sözleşmeli astsubay başvurusu yapabilmektedir. Sizlerde başvuru yapmak istiyorsanız hemen yukarıda belirtilmiş olan sınıfların her hangi birisi için ilanın sonunda belirtilmiş olan linki takip ederek başvurularınızı internet üzerinden yapabilirsiniz.

https://app1.jandarma.tsk.tr/PTS_Aday/Aday.aspx
Editör: TE Bilisim