Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde çok sayıda personel istihdam etmekte olup yine ihtiyaçların karşılanması için personel alımları sürmektedir. Milli Eğitim Bakanlığı bilindiği üzere çocukların okullarda güvenle ders işlemesi ve çocuk kaçırma gibi olayların yaşanmaması için okullara büyük güvenlik önlemleri aldı. Şu anda çok sayıda okulun duvarları, demirleri yükseltilirken girişlerin sadece bir kapıdan yapılması sağlanıyor ve bu kapıda da güvenlik görevlileri bulunuyor.

Güvenlik görevlisi olmayan okullar için MEB İŞKUR Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında 9 bin 473 güvenlik görevlisi alımı yapıyor. Buna göre güvenlik görevlisi alımları sürüyor.

ALIMLAR NASIL YAPILACAK

Milli Eğitim Bakanlığı İŞKUR Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında 9 bin 473 kişilik güvenlik görevlisi alımı yapılıyor. Güvenlik olmak isteyenlerin İŞKUR TYP kapsamında müracaatlarını gerçekleştirmesi gerekmektedir.

https://esube.iskur.gov.tr/Typ/TypArama.aspx

Başvuru yapacak olan adayların yukarıda yer alan linki açması ve sol üstte bulunan ara bölümüne basarak tüm TYP ilanlarını görüntülemesi gerekmektedir. İlgili Milli Eğitim Bakanlığı güvenlik görevlisi ilanlarını gören adaylar başvurularını buradan ya da ilanın yayımlandığı İŞKUR şubelerine giderek müracaatlarını gerçekleştirebilir. Alımlar Türkiye geneli devam etmekte olup toplam 9 bin 473 güvenlik görevlisi alımı yapılacaktır. Adayların alımlar bitmeden başvurularını yapması gerekmektedir.

MEB 60 BİN PERSONEL ALIMINI BURADAN GÖREBİLİRSİNİZ

Editör: TE Bilisim