MEB tarafından İŞKUR üzerinden yayınlanan ilana göre, farklı okullarda istihdam edilmek üzere binlerce Güvenlik Görevlisi alımı gerçekleştirilecek. TYP kapsamında yapılacak olan alımlar sayesinde, birçok işsizin tekrardan topluma kazandırılması hedefleniyor.

Başvuru Şartları Neler?

Yayınlanan iş ilanlarına başvuru yapabilmek için; Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak, 18 yaşından büyük olmak, emekli, dul, yetim maaşı almıyor olmak, TYP kapsamında yapılacak sorgulamada, işe alımda herhangi bir sorunla karşılaşılmaması, öğrenci olmamak gibi şartlar yer almaktadır. Bunun yanı sıra; İŞKUR üzerinden mevcutta işsiz konumunda olmanız gerekmektedir.

Başvuru Tarihi Ne Zaman? Hangi İllere Alım Yapılacak?

14 Eylül 2018 yani bugün itibariyle başlayan başvurular, okulların gereksinimlerini karşılaması doğrultusunda, 17 ve 18 Eylül 2018 tarihine kadar devam etmesi bekleniyor.

Bununla birlikte; Çanakkale, Samsun, Batman, Kayseri, Rize, Sakarya ve Muğla illerinde alımlar gerçekleşip; istihdam bu illerde yapılacak.

Nereden Başvuru Yapabilirim?

Yayınlanan ilana başvuru yapabilmek için, İŞKUR sistemi üzerinden giriş yaparak, e-şubeye aracılığıyla veya İŞKUR bürolarına giderek başvuru gerçekleştirmeniz gerekmektedir.

Editör: TE Bilisim