İçişleri Bakanlığı bünyesinde bulunan Jandarma Genel Komutanlığı geçtiğimiz günlerde yayımladığı bildiri ile 10 bin uzman erbaş alımı yapacağını kamuoyuna duyurmuştu. Yine Jandarma Genel Komutanlığı yayımladığı bildiri ile sözleşmeli astsubay alımı yapacağını da duyurdu. Söz konusu ilana kadın ve erkek adayların tamamı başvurabilecek. Kadınlar için sadece Jandarma sınıfı başvurusu alınırken erkek adaylar için daha fazla sınıf için başvurular kabul edilmektedir. Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinde sözleşmeli astsubay olarak başvuru yapmak isteyen adayların en az önlisans ya da lisans mezunu olması gerekiyor. Yani astsubay alımlarında lise mezunu adaylar başvuru yapamaz.

Kimler Başvurabilir

Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinde sözleşmeli astsubay olarak istihdam etmek isteyen adayların bazı niteliklere sahip olması gerekmektedir.

Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak
En az önlisans mezunu olmak
Hiçbir sağlık sorunu bulunmamak
Silah taşıma yasağı olmamak
Askeri okullardan atılmamış olmak
Sicili temiz olmak
Madde bağımlılığından tedavi görmemiş olmak
Eylemlere katılmamış olmak

Yukarıda yer alan niteliklerin tamamı sözleşmeli astsubayların başvuru sırasında sahip olması gerekmektedir. Bu nitelikler arasında ki bazı maddelere uyumlu olmayan adayların başvuruları geçersiz sayılacaktır. Erkekler ve kadınlar açılmış olan tüm sınıflar için başvuru yapabilmekte olup başvurmak isteyen adayların aşağıda ki linki takip etmesi gerekmekte olup müracaat formunu eksiksiz ve doğru bilgiler ile doldurması gerekmektedir.

https://app1.jandarma.tsk.tr/PTS_Aday/Aday.aspx
Editör: TE Bilisim