Jandarma Genel Komutanlığı her sene Uzman Erbaş, Astsubay ve Subay alımı gerçekleştirmektedir. FETÖ'cülerin tutuklanması ve yerlerinin boşalması ile güvenlikte her hangi bir aksaklığın yaşanmaması için Jandarma Genel Komutanlığı bildiriler yayımlayarak önce Uzman Erbaş alımının başladığını duyururken daha sonra Astsubay alımlarının başladığını da duyurdu. Buna göre Jandarma Genel Komutanlığından Astsubay olarak istihdam etmek isteyen adaylar başvuru yapabiliyor.

Kimler Başvurabilir - Aranan Nitelikler

Jandarma Genel Komutanlığı sözleşmeli Astsubay alımı yapmaktadır. Peki bu kadroya kimler başvurabilir?

Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak
Önlisans mezunu olmak
Sağlığında problem olmamak
Silah taşıma sıkıntısı olmamak
FETÖ ile bağlantısı olmamak
Önlisans 27, lisans 32 yaşını bitirmemiş olmak

Yukarıda belirtilmiş olan nitelikler İçişleri Bakanlığı bünyesinde bulunan Jandarma Genel Komutanlığı tarafından aranmaktadır.

Nasıl Başvuru Yapılabilir

Jandarma Genel Komutanlığının başvuruları kabul ettiği Astsubay alımı için öncelikle yukarıda ki niteliklere sahip olmalısınız. Kadınlar sadece Jandarma sınıfı için müracaat edebilirken Erkekler Jandarma, Uçak/Helikopter Teknisyeni, İstihkam, Muhabere ikmal, Bakım, Personel ve Maliye sınıfları için başvuru yapabilmektedir.

Başvurular her zaman olduğu gibi yine Jandarma Genel Komutanlığının resmi internet sitesinde bulunan Personel / Öğrenci Temin adresinden yapılmaktadır. Bu adresi bulamayan adaylar aşağıda ki linki takip ederek başvurularını yapabilir. 20 Eylül 2016 - 3 Ekim 2016 tarihleri arasında adayların başvuru yapması gerekiyor.

https://app1.jandarma.tsk.tr/pts_aday/aday.aspx
Editör: TE Bilisim