İçişleri Bakanlığı bünyesinde bulunan Jandarma Genel Komutanlığı her sene kendi bünyelerinde askeri personel olarak istihdam etmek üzere binlerce sözleşmeli aday alımı gerçekleştirmektedir. Geçtiğimiz ay yayımlanmış olan bildiri ile Jandarma Genel Komutanlığı farklı sınıflarda çalışmak üzere toplam 10 bin uzman erbaş alımının yapılacağı belirtildi. Eski alımlarda sadece Jandarma sınıfı için alımlar yapılırken şimdi ki alımlarda mesleki başvurularda açıldı. Jandarmanın İçişleri Bakanlığına bağlanması ile bazı bölgelerde bulunan karakollarda ki askerler Kara Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde ki Piyade statüsüne çekildi ve karakollar tamamen Uzman Erbaşlar ile dolduruldu. Mesleki personellerinde eksikliğinin giderilmesi için bu alımlarda 10 bin uzman erbaş alımı yapılacak. Peki kimler başvurabilecek? Detaylar nedir?

Kimler Başvurabilir

Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinde Uzman Erbaş olarak istihdam etmek isteyen adaylarda hangi niteliklerin olması gerekiyor. Yayımlanan bildiriye göre;

Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak
Sağlık problemi olmamak
En az lise ve dengi okul mezunu olmak
Sicil kaydı temiz olmak
Boy - Kilo orantılı olmak
FETÖ bağlantısı bulunmamak
25 yaşını bitirmemiş olmak
Silah taşıma problemi olmamak

Yukarıda belirtilmiş olan nitelik ve vasıflara sahip olan adaylar Jandarma Genel Komutanlığına başvuru yapabilir. Başvuru yapmak isteyen adayların 5 Eylül 2016 tarihi ile 7 Ekim 2016 tarihleri arasında internet üzerinden müracaat etmesi gerekmektedir. Personel temin aracılığı ile başvuru yapacak olan adaylar aşağıda ki linki takip edebilir.

https://app1.jandarma.tsk.tr/pts_aday/aday.aspx
Editör: TE Bilisim