Birbirinden farklı kurumlar arasında yapılacak olan personel alımı neticesinde 2749 kişiye ekmek kapısı olacak iş ilanları İŞKUR üzerinden yayınlandı. Yapılan personel alımları neticesinde hem kadrolu hem de sözleşmeli bir şekilde çalışabilecek olan güvenlik personelleri farklı kurumlar tarafından alınacağı açıklandı. Yapılan personel alımı ilanının devamında başvuru sırasında beyan edilen başvuru şartlarından herhangi birini karşılamayan adayların başvurularının geçersiz sayılacağı açıklandı.

BAŞVURU ŞARTLARI VE DETAYLARI

Türkiye genelinde bir çok farklı kurrum İŞKUR üzerinden güvenlik görevlisi personel alımı yayınladı. Yayımlanan güvenlik görevlisi ihtiyacı için istenilen pozisyonlarda belirtidli. Güvenlik görevlisi ilanları için istenilen pozisyonlar şu şekilde açıklandı;

Güvenlik Görevlisi (2561), Güvenlik Görevlisi Eğitim Kurumları içerisinde (1), Silahlı Güvenlik Görevlisi (120), Silahsız Güvenlik Görevlisi (33) olmka üzere toplomda 2749 kişye iş imkanı sunuldu. 

Güvenlik Görevlisi alımı için istenilen şartlar her pozisyon için farklı olsada genel olarak şu şekilde; Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması, çalışacak olan ilde ikametgah edecek olması, düzenli ve vardiyeli çalışmasına engel hiçbir şeyin olmaması, askerlik sorununun bulunmaması, adli sicil kaydının temiz olması, herhangi bir sağlık sorunun olmaması ve tercihen daha önce iş tecrübesinin ve silah bulundurma belgesinin olması şartları aranacağı açıklandı.

Başvuru yapacak olan adaylar İŞKUR sistemine kendi üye bilgileriyle girerek başvurmak istedikleri pozisyonu arama yerinden aratarak başvuruda bulunabilmektedir. 

Editör: TE Bilisim