İçişleri Bakanlığı bünyesinde bulunan Emniyet Genel Müdürlüğü her sene binlerce Polis Memuru ve Polis Özel Harekat alımı yapmaktadır. 15 Temmuz'da yaşanan darbe girişimi ile yurt genelinde operasyonlar sürmeye devam ediyor. Buna göre binlerce güvenlik görevlisi görevden uzaklaştırılırken yine binlerce güvenlik görevlisi ihraç edildi. Söz konusu personellerin yerine yeni personellerin alınması bekleniyor. İçişleri Bakanlığına bağlı Jandarma Genel Komutanlığı 10 bin Uzman Erbaş alımının başladığını açıklamıştı. Bugün Süleyman Soylu yaptığı açıklamasında polis olmak isteyenlere müjdeli bir haber verdi.

20 Bin Polis Alımı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı açıklamasında müjdeli haber verdi. 10 bin Polis Özel Harekat alımının ne zaman yapılacağı beklenirken Süleyman Soylu açıklaması ile sayıyı daha da büyüttü ve polis olmak isteyenleri sevindirdi.

Buna göre ilgili açıklama ile önümüzde ki dönem içerisinde toplam 20 bin polis alımının yapılacağı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından duyuruldu. Alınacak olan 20 bin polisin 10 bini Polis Özel Harekat olarak görevlendirilecek olup bin bayanın PÖH olarak istihdam edeceği bilinmektedir.

Kimler Başvuru Yapabilecek

Peki alım yapılacak olan 10 bin Polis Memuru için kimler başvuru yapabilir
Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak
18 yaşından büyük olmak
30 yaşından gün almamış olmak
Erkekler için 167 ve bayanlar için 162 cm ya da uzun olmak
Silah taşımaya engeli bulunmamak
Sağlık problemi olmamak
Sicili temiz olmak

Yukarıda ki şartlara uyum sağlayan adaylar polis olabilecek. Alımlar ve başvurular hakkında yapılacak olan açıklamalara göre sizleri bilgilendireceğiz.
Editör: TE Bilisim