İçişleri Bakanlığına bağlı Jandarma Genel Komutanlığından yayımlanan ilan ile toplam 10 bin askeri personel alımının yapılacağı belirtildi. Normalde alımlar genel olarak en fazla 3 bin askeri personel olarak belirtilmekteydi fakat Fethullahçı Terör Örgütü üyelerinin görevden ihraç edilmesi ile birlikte alımlar daha da artırıldı. Aynı zamanda Jandarmanın İçişleri Bakanlığına bağlanması ile Jandarmaya bağlı bulunan karakollarda ki erlerin çekilmesi ve er askerlerin piyadeye katılması bekleniyor. Bu durumdan dolayı daha çok askeri personel alımı yapılacak.

Hangi Branşlar İçin Yapılacak

Jandarma Genel Komutanlığı ve Türkiye Cumhuriyeti Devlet Personel Başkanlığı aracılığı ile duyurulan bildiri de 10 bin askeri personel alımının yapılacağı belirtildi. Söz konusu alınacak olan askeri personeller Jandarma Komando, Jandarma Emniyet Asayiş ve Jandarma Lojistik sınıflarında çalışacak. Adayların alacağı sağlık raporlarında Komando Uzman Erbaş olur ya da Uzman Erbaş olur ibresinin yer alması gerekmektedir.

Kimler Başvurabilir

Jandarma Genel Komutanlığının alım yapacağı askeri Uzman Erbaş personeline hangi adaylar başvurabilir.

Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak
Erkek olmak
En az lise mezunu olmak
25 yaşını bitirmemiş olmak
Boy - Kilo orantılı olmak
Sağlık sorunu bulunmamak

Yukarıda belirtilmiş olan niteliklere sahip ola adaylar Uzman Erbaş personeli için başvuru yapabilir. Sizlerde başvuru yapmak istiyorsanız hemen aşağıda ki bildiriyi takip edebilirsiniz.

Resmi Bildiri İçin Tıklayınız
Editör: TE Bilisim