Gümrük ve Ticaret Bakanlığı 26 Ocak 2017 tarihli yapmış olduğu duyurusuna göre bünyesinde bulunan memur personel ihtiyacını karşılamak üzere Devlet Personel Başkanlığı tarafından bir duyuru yaptı. Yapılan duyuruya göre Gümrük ve Ticaret Bakanlığı 9. dereceden 10 adet Koruma ve Güvenlik Görevlisi alımı yapacak. Adayların ücretleri Döner Sermayeden karşılanacaktır. Adaylardan Kamu Personeli Seçme Sınavı şart aranacak olup B grubu KPSSP93 Puan türü aranacaktır. Ayrıca KPSS geçerlilik yılı 2016 dır. KPSS puan sırasına göre Gümrük ve Ticaret Bakanlığı yapacağı sınav ile belirleyecektir adayları. Adayların sınava katılabilmeleri için alt kısımdaki şartlara uygun olması şattır. Ayrıca Sözlü sınav 24 Nisan 2017 tarihi ile 28 Nisan 2017 tarihinde yapılacaktır. 

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Koruma ve Güvenlik Görevlisi adaylardan, 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımaları, Meslek Yüksekokullarının Özel Güvenlik ve Koruma, Savunma ve Güvenlik, Güvenlik önlisans programlarının birinden mezun olmak. 2016 yılında ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından B Grubu KPSSP93 puan türünden puan almış olmak şartları aranmaktadır. Bunun dışında öözel şartlarda aranmaktadır. Özel şartlara ilanın tam metninden ulaşabilirsiniz. 

Başvuruda bulunacak olan adaylar, 01 Şubat 2017 tarihi ile 10 Şubat 2017 tarihleri arasında başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Başvurular, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı resmi internet sitesinde, (www.gtb.gov.tr) yer alan iş talep formunu elektronik ortamda doldurarak müracaat etmeleri, elektronik ortamda yapılan başvuruda adayların bilgilerini eksiksiz ve doğru olarak girmeleri gerekmektedir. Başvuru onaylandıktan sonra gerek aday tarafından gerekse Bakanlıkça herhangi bir değişiklik yapılması mümkün değildir. Posta ile veya diğer şekillerde yapılan müracaatlar kabul edilmeyecektir İlanın tam metni için Buraya Tıklayınız.
Editör: TE Bilisim