Türkiye İş Kurumu üzerinden en az lise mezunu silahlı silahsız güvenlik görevlisi alımları yapılacak. Buna göre en az lise mezunu olan adayların başvuru yapabileceği özel güvenlik görevlisi istihdamında adayların Türkiye genlinde bulunan özel firmalarda görev alacaklar. Bilindiği gibi özel güvenlik alımlarında bazı özel başvuru şartları da aranmakta. Bunlardan en önemlisi ise resmi koşullara sahip olan silahlı ya da silahsız olarak güvenlik sertifikasına sahip olmak gerekiyor. Buna göre diğer başvuru şartları ise şu şekilde olmaktadır.

ÖZEL GÜVENLİK GÖREVLİSİ ALIMLARI;

Türkiye Genelinde özel firmaların özel güvenlik ihtiyacının giderilmesi için İŞKUR üzerinden 2 Bin'den fazla güvenlikçi alımı yapılacak. Buna göre adayların silahlı güvenlik görevlisi alımlarına başvuru yapabilmeleri için silahlı güvenlik sertifikasına sahip olmak gerekiyor. Diğer yandan silahsız güvenlik sertifikasına sahip olan adaylar ise başvurularda silahsız güvenlik alımlarına başvuru yapabilirler. Eğitim şartında en az lise mezunu olmak, askerlik ile ilişiği bulunmamak, son başvuru tarihinden önce başvuru adımlarını tamamlamak gibi şartları bulunuyor. Ayrıca adaylar vardiya olarak görev alabilecekler. Başvuru özel şartları için ilan detaylarını inceleyebilirisiniz.

GÜVENLİKÇİ ALIMLARINA BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Adaylardan silahlı, silahsız güvenlik sertifikasına sahip olanlar için özel güvenlik görevlisi alımlarına başvuru yapabilmek için İŞKUR portal sistemine üye olmak gerekiyor. İş ve meslek danışmanları aracılığı ile destek alınabilecek ve İŞKUR şubelerinden de başvuru yapılabilecek.

Başvurular için: https://goo.gl/MeUWS9