Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde bulunan güvenlik kuvvetleri hakkında yapılan soruşturmalar sonucu binlerce personel görevden ihraç edildi. Profesyonel ordunun kurulmak istenmesi ile boşalan pozisyonlar için binlerce askeri personel alımının yapılması beklenmekteydi. Uzman erbaş alımları sürekli olarak devam ederken İçişleri Bakanlığından önemli bir açıklama geldi. Buna göre 3 bin astsubay ve 500 subay olmak üzere toplam 3 bin 500 askeri personel alımı yapılacak. Söz konusu ilana başvurmak isteyen adayların üniversite ya da lise mezunu olması gerekmektedir.

Eğitim Verilecek

İçişleri Bakanlığından yayınlanan bildiri ile toplam 3 bin 500 askeri personel alımının yapılacağı bildirildi. Alınacak olan personeller subay ve astsubay olarak hemen göreve başlamayacak. Buna göre alınan adaylar Milli Savunma üniversitesine veya Jandarma ile Sahil Güvenlik Akademisine alınacak. Buralarda eğitim gören adaylar eğitimlerini başarı ile tamamlamaları durumunda subay ve astsubay olarak göreve başlayacak.

Alınacak olan adaylar hemen eğitime başlamayacak. Yine İçişleri Bakanlığından yayınlanan bildiriye göre alınacak olan askeri personel adayları 1 Ocak 2017 tarihi ile eğitime başlayacak. Eğitimin sona ermesi ile askeri personeller subay ve astsubay olarak göreve başlayacak. Yakında konu hakkında yine detaylı açıklamaların yapılması beklenmekte olup başvurmak isteyen adayların en az lise mezunu olması gerekiyor.

 
Editör: TE Bilisim