Ülkemizde faaliyetlerine devam etmekte olan kuruluşlar kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere çok sayıda personel alımı gerçekleştirmektedir. Alımlar hakkında firmalar resmi internet siteleri aracılığı ile bilgi verdiği gibi yine İŞKUR üzerinden de alım ilanları yayımlanmakta ve adaylar bu kaynak üzerinden müracaatlarına devam etmektedir.

İŞKUR aracılığı ile yayımlanan güvenlik görevlisi alımı ilanlarına bakıldığında en az ilköğretim mezunu 2 bin güvenlik görevlisi alımı yapılacağı görülmektedir. 

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK

İŞKUR aracılığı ile yurt geneli alım ilanlarına bakıldığında en az ilköğretim mezunu 2 bin güvenlik görevlisi alımı yapılacağı görülmektedir. Peki müracaatlar nasıl yapılır.

Alım ilanlarına İŞKUR aracılığı ile yapılmakta olup adayların müracaatlar için İŞKUR'u ziyaret etmesi gerekmektedir. İŞKUR'a gidemeyen adaylar ise www.iskur.gov.tr üzerinden gerekli bilgileri öğrenebilir.

MÜRACAAT TARİHLERİNE DİKKAT EDİN

Bilindiği gibi İŞKUR üzerinden yayımlanan ilanlarda müracaatlar için kuruluşa 10 günlük süre verilmekte ve bu süre boyunca başvurular kabul edilmektedir. Bu yüzden güvenlik görevlisi alım ilanına başvuru yapacak olan adayların en kısa süre içerisinde İŞKUR'a başvuru yapması gerekmektedir.
Yine güvenlik görevlisi alımları il il yapıldığı içni adayların kendi illerinde güvenlik görevlisi alımı var mı yok mu sorusunun cevaplayabilmek için de sorgulatma yapması gerekmektedir.