Ülkemizde faaliyetlerine devam etmekte olan pek çok kuruluş personel alım ilanları yayımladığı gibi en çok rağbet görmekte olan güvenlik görevlisi kadrosu için de personel alım ilanları yayımlamaktadır. Özel sektör firmaları alım ilanlarını interaktif iş ilanları siteleri, resmi internet sitesi ve İŞKUR aracılığı ile kamuoyuna duyurmaktadır.

Çalışma ve İş Kurumunun yayımlamış olduğu güvenlik görevlisi pozisyonlarına bakıldığında en az ilköğretim mezunu 2 bin güvenlik görevlisi alımı yapılacağı görülmektedir.

BAŞVURULAR NASIL YAPILIR

İŞKUR tarafından yayımlanan iş ilanlarına bakıldığında 2 binden fazla en az ilköğretim mezunu güvenlik görevlisi alımı yapıldığı görülmektedir. Peki başvurular nasıl yapılır? Müracaat etmek isteyen adaylar ne yapmalıdır?

Öncelikle alımlar İŞKUR üzerinden yapıldığı için adayların en yakınİŞKUR müracaat merkezine giderek kendi illeri için alım ilanının olup olmadığını sorgulatması ve varsa başvuru yapması gerekmektedir.

İŞKUR'a gidemeyen adaylar ise İŞKUR'un resmi internet sitesi olan ''www.iskur.gov.tr'' aracılığı ile müracaatlarını yapabilir.

BAŞVURU TARİHLERİNE DİKKAT

İŞKUR tarafından yayımlanan ilanlar 10 gün boyunca ilanda kalmakta ve 10 günün sonunda ilandan çıkartılmaktadır. Bazı güvenlik görevlisi alım ilanları bu gece sona erecektir. Diğer ilanlar ise Mart ayının ilk haftası içerisinde sona erecektir. Adayların en kısa zamanda İŞKUR müracaat merkezi ya da sitesine kayıt olarak başvurularını yapması gerekmektedir.