Devlet Hava Meydanları Genel Müdürlüğü her sene personel alımı yapmaya devam ediyor. Personel alımları geçici ya da daimi kadrolar için yapıldığı gibi genel olarak alımlar Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavının sonuçlarının açıklanması ile düzenlenen Merkezi Atamalar ile yapılmakta olup yıl içerisinde bulunan boş kadroların doldurulması için kurumun resmi internet sitesinden duyuru yapılmaktadır. Yeni yayınlanan duyuru ile Devlet Hava Meydanları Genel Müdürlüğü kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere toplam 2 bin 850 güvenlik görevlisi alımı yapacak.

Kimler Başvurabilir

Devlet Hava Meydanları Genel Müdürlüğü toplam 2 bin 850 özel güvenlik görevlisi alımı yapacak peki kimler başvurabilir.
  • Boy kilo orantılı olmak
  • Erkek adaylar için askerlik sıkıntısı olmamak
  • Sağlığı uygun olmak
  • Özel güvenlik sertifikasına sahip olmak
Yukarıda yer alan niteliklere sahip olan adaylar Devlet Hava Meydanları Genel Müdürlüğü bünyesinde özel güvenlik görevlisi olarak istihdam edebilir. Alınacak olan personeller sözleşmeli olarak çalışacak. Süre olarak da detay verildi.

Alınan personeller 1 Ocak 2017 tarihi ile işe başlayacak olup işlerinin sona erme süresi 31 Aralık 2018 olarak belirtildi. Bu sürenin sonunda özel güvenlik görevlilerinin işine son verilebileceği gibi eğer eksiklik bulunuyorsa Devlet Hava Meydanları Genel Müdürlüğü alım yaptığı 2 bin 850 kişilik özel güvenlik personelleri ile tekrar başvuru yapabilir.

http://www.dhmi.gov.tr/
Editör: TE Bilisim