Ülkemizde bilindiği gibi gençlerin en çok rağbet gösterdiği pozisyonlardan bir tanesi şüphesiz ki güvenlik görevlisi pozisyonlarıdır. Güvenlik görevlisi olabilmek için adayların güvenlik görevlisi kartlarına sahip olmaları gerekmekte olup bu kartları alabilmek için adayın en az lise mezunu olması gerekmektedir.

Çok sayıda firma güvenlik görevlisi alım ilanları için İŞKUR aracılığı ile personel temin etmeye çalıştığı gibi yine pek çok kuruluş güvenlik görevlisi alım ilanları için interaktif iş ilanları sitelerini tercih etmektedir. İŞKUR ve interaktif iş ilanları sitelerinin yayımladığı personel alım duyurularına bakıldığında 2 bin 500'den fazla güvenlik görevlisi alımı yapılacağı görülmektedir.

Müracaatlar Nasıl Yapılacak

Türkiye geneli 2 bin 500'den fazla güvenlik görevlisi alımları yapılmaktadır. Peki alım ilanlarına müracaat etmek isteyen adaylar hangi adımları izlemesi gerekmektedir.

İnteraktif iş ilanları siteleri aracılığı ile müracaat etmek isteyen adaylar aşağı bölümde bulunan link aracılığı ile hangi firmaların alım yaptığını öğrenebilir ve gerekli müracaatlarını yapabilir. İŞKUR aracılığı ile ise İŞKUR müracaat merkezleri ya da İŞKUR'un sitesini kullanabilirsiniz.

Kimler Başvuru Yapabilir

Güvenlik Görevlisi kartına sahip olmak
Boy - kilo uyumlu olmak
Sağlık problemi olmamak
İkna kabiliyeti yüksek olmak
İnsan ilişkilerinde iyi olmak
Diksiyonu düzgün olmak

Yukarıda belirtilmiş olan şartlar genel olarak kuruluşların alım yapacağı güvenlik görevlilerinde bulunması gereken niteliklerdir. Adayların bu niteliklere sahip olması gerekmekte olup müracaatlar için aşağıda ki linkleri takip edebilirsiniz.

https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx?mid=3048
https://goo.gl/ahQupu
Editör: TE Bilisim