İçişleri Bakanlığı bünyesinde bulunan Emniyet Genel Müdürlüğü her sene binlerce polis memuru ve polis özel harekat alımı yapmaya devam etmektedir. Fethullahçı Terör Örgütü üyesi olduğu için ihraç edilen personel sayısı oldukça fazla olduğu için polis memuru ve polis özel harekat alımları arttı. Buna göre geçtiğimiz ay Emniyet Genel Müdürlüğü lisans mezunu 10 bin PÖH alımı gerçekleştirdi.

Ancak istenilen rağbet alınamadığı için mezuniyet şartı liseye düşürüldü ve adayların Kamu Personeli Seçme Sınavına girip girmemesi durumu da ortadan kaldırıldı. Bundan sonra ki süreçte alınacak olan polis özel harekat adayları lise mezunu olması gerekmekte olup KPSS'ye girip girmemesi şartı aranmayacak.

Alımlar Ne Zaman Yapılacak?

Lisans mezunu adayların alımlarının tamamlanması ile 9 bin erkek, bin bayan polis özel harekat alımı yapılacak. Peki alımlar ne zaman yapılacak? Sosyal medya da her gün konu hakkında yorumlar yapılmakta ve tahmini zaman dilimleri verilmektedir. Ancak bu tarihlerin hiçbiri gerçeği yansıtmamaktadır. Alımların başlayacağı tarih Emniyet Genel Müdürlüğünde yayımlanacağı andan itibaren bizlerde isinolsa.com sitemiz aracılığı ile sizlere buradan bilgi vereceğiz.

Polis Özel Harekat başvurusu yapacak adayların 28 yaşından küçük olması aranmakta olup askerliğini bitirdiği süre ile şimdi ki süre arasında en fazla 36 aylık bir sürenin olması gerekmektedir.
Editör: TE Bilisim