Ziraat Katılım Bankası Memur Personel Alımı 2015

Ziraat Katılım Bankası devlet eli ile açılan ilk katılım bankası olacak. Geçtiğimiz aylarda Halk Bank, Ziraat Bankası ve Vakıf Bank katılım bankacılığı için gerekli izinleri almıştı. Ancak bu bankalar arasından en hazırlıklarını en hızlı tamamlayan Ziraat Katılım Bankası oldu. 6 ay gibi kısa bir sürede Ziraat Katılım Bankası çatısı altında ilk şubesini Beyoğlu'nda açan bankanın açılışına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’da katıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan törende yaptığı konuşmada Ziraat Katılım ile bugün başlayan süreci faizsiz bankacılık alanında tarihi bir adım olarak niteledi. Zirrat Bankasının ardından başvuran diğer bankaların da sektöre girerek kamu alanında katılım bankacılığı sayısının üçe çıkacağını dile getiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Ziraat Bankası'nın sadece bir banka değil aynı zamanda kara gün dostu olduğunu söyledi. Ziraat Bankası’nın tüccarın ve çiftçinin her zaman yanında olduğunu söyleyen Erdoğan, Paradan para kazanmaktan ziyade ekonominin gelişmesine katkı sağlayan bir banka olduğunu söyledi. Ziraat Bankas’nı 16 milyar lira zarar ile devraldıklarını dile getiren Erdoğan, artık Ziraat Bankası’nın çok kar eden bir kuruluş haline geldiğini söyledi.

Ziraat Katılım Bankası gelecek 3 yıl içerisinde onlarca şube açarak 2 bin 200 personel almayı hedefliyor. Ziraat Katılım Bankası kuruluşunun ardından istihdama da büyük katkı sağlayacak. Ali Babacan yaptığı açıklamada 2018 yılı sonuna kadar da 170 şube açmayı planlayan Ziraat Katılım Bankası 2 bin 200 personel almayı hedeflediğini açıkladı.