Türkiye ile Yunanistan arasında yaşanmakta olan gerginlik tırmanmaya devam ediyor. Türk F-16 savaş uçaklarına, Türk sahil güvenlik ekiplerine ve Türk bayraklı gemilere tacizde bulunmakta olan yunan sahil güvenlik ekipleri sınırlarını iyice aştı.

Türk bayraklı gemiye ateş açan yunan sahil güvenlik ekiplerinin çok sayıda kurşunu gemiye isabet etti. Türk bayraklı gemi Türk Sahil Güvenlik Ekiplerine durumu açıklayarak Türkiye kara sularına geldi. Dışişleri Bakanı harekete geçti. Peki yunan sahil güvenlik ekipleri neden Türkiye gemisine ateş açtı.

GEMİYİ NEDEN VURDULAR

Olayın yaşanması ile Türk kara sularına gelen gemi kaptanı konu hakkında açıklama yaptı. Yaptığı açıklamaya göre yunan sahil güvenlik ekiplerinin Türkiye bayraklı geminin yunan rodos limanına yaklaşması ve buradan geminin inceneceğini söyledi. Bunun üzerine kaptan Haluk Sami Kalkavan teklifi kabul etmedi.

yunan ekipleri Türk bayraklı geminin rodos limanına yaklaşmaz ve hareket etmeye devam ederse vurulacağını anons etti. Kaptan Haluk Sami Kalkavan hareket etmeye devam etti ve yunan sahil güvenlik ekipleri Türk Bayraklı gemiye ateş açtı. Gemide çok sayıda kurşun izinin olduğu belirtilmektedir. Dışişleri Bakanlığı konu hakkında inceleme yapıyor ve olay hakkında açıklama yapılması beklenmektedir.

TÜM HABERLER İÇİN TIKLAYINIZ