24 Haziran 2018'de Milletvekilliği ve Cumhurbaşkanlığı için tarihi seçim yaşandı. Yüksek katılım oranları ile millet Cumhurbaşkanını ilk turda seçti. Diğer yandan 27. dönem milletvekili olarak TBMM'de temsil edecek olan 600 vekil'de kesin olmayan sonuçlara göre belli oldu. Buna göre Anadolu Ajansının an be an Tv kanallarıyla paylaştığı verilerin yanında ıslak imzalı tutanakların YSK tarafından sisteme girilmesi sabahın ilk ışıklarına kadar devam etti. Yüksek Seçim Kurulundan bugün yeni bir açıklama yapıldı. Kesin sonuçların ne zaman açıklanacağı duyuruldu.

YSK SEÇİM KESİN SONUÇLARI;

Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Sadi Güven basın toplantısı yaptı. Yapılan basın açıklamasında 27. dönem kesin sonuçlarının 5 Temmuz tarihinde açıklanacağını belirtti. Diğer yandan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde 50 milyon 65 bin geçerli oy bulunduğu açıklandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 26 Milyon 328 bin 042 oy aldı. 

İlçe seçim kurullarında itiraz süresi 29 Haziran tarihi saat 17:00'a kadar devam edecek. İl seçim kurulları ise 1 temmuz 17:00'a kadar itirazları karara bağlayacak. İl seçim kuruluna karşı yapılan itirazlar 4 temmuz tarihine kadar YSK'ya itiraz edilebilecek. YSK'nın kararları sonrasında kesin sonuçlar açıklanacak. 

TBMM NE ZAMAN TOPLANACAK?

YSK'NIN kesin sonuçlarının açıklamasının ardından 8 Temmuz 2018 tarihinde TBMM toplanacak.

Editör: TE Bilisim