Türkiye'nin dört bir yanında bulunan devlet ve vakıf üniversitelerinden her sene bir milyona yakın üniversite öğrencisi mezun olmaktadır. Her ne kadar üniversite mezunlarının bir bölümü kamu ve özel sektörde iş bulsa da büyük bir bölümü iş bulamadığı için yakınmaktadır.

Hükümetten bu konuda çalışmalar yapılması beklenirken milli istihdam seferberliği başlatıldı ve İŞKUR üzerinden anlık yüz binlerce iş ilanları yayımlanmaya başladı. Şimdi Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı da herekete geçti ve üniversiteli işsizler için çalışma yapılacağı belirtildi. Peki neler yapılacak?

BERABER ÇALIŞMA YAPILACAK

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca yayımlanan duyuru da yönetmelik yayımlayan iki kurul, diğer kurumlar, bakanlıklar ve iş dünyası ile beraber hareket edeceklerini ifade etti. Buna göre kurumların bir araya gelerek üniversiteli işsizlerin iş bulması için görüşmeler yapması beklenmektedir.

ÜNİVERSİTE KONTENJANLARINA DÜZENLEME

Yine Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından yapılan açıklama ile üniversitelerin kontenjanlarının da düzenleneceğine yönelik açıklama yapıldı. Buna göre bundan sonra kontenjanlar daha katılımcı ve rasyonel şekilde belirlenecek. Tabi kontenjanlar da azalma mı yapılacak yoksa daha farklı bölümlerin açılması için çalışmalar mı yürütülecek bu konu hakkında henüz bir bilgi yok.

Editör: TE Bilisim