İstanbul'un göbeğinde en çok tercih edilen bir marketler zincirinin şubesinde yaşanan ilginç olay şok etkisi yarattı. İstanbul'da Maltepe’deki bir marketin reyonunda 'ücretsizdir parayla satılmaz' yazan bebek bezi paketini 8 lira 95 kuruştan satıyorlar.

ÜCRETSİZ YAZILI ÜRÜNÜ PARAYLA SATTIALR

Paketin üzerinde, İBB’nin çağrı merkezi ALO 153’ün telefon numarası da yer alıyor. Üzerinde kırmızı renkle ve büyük harflerlerle "ÜCRETSİZDİR SATILAMAZ" etiketinin bulunduğu hasta bezleri 8.95 tl’lik fiyatla satış rafına konuldu. Satış rafındaki engelli yardımı DHA muhabirleri tarafından görüntülendi.Satışın normal olmadığını paketlerin görüntülendiği sırada farkeden market çalışanları, bezi üreten firmanın para ile sattığı ürün paketleri ile belediyenin anlaşmayla ücretsiz dağıttığı paketlerin karıştığını, olayın dağıtım hatasından kaynaklandığını ileri sürdü. Görevliler söz konusu ürünler ürünleri geri göndermek üzere reyonlardan kaldırdıldığını söyledi.

Engelli yardımı olarak dağıtılan hasta bezlerinin satışa sunulmasını sorduğumuz İBB yetkilileri olayla ilgili bilgilerinin olmadığını, konunun araştırıldığını söyledi.

Editör: TE Bilisim