Çalışanlar için yıllık izin sitemi değişiyor. Yıllık izin düzenlemesi artık yenileniyor. Meclis'ten geçen Yıllık izin düzenlemesi ile artık izin sistemi şu şekilde olacak.


Yıllık izin düzenlemesi Meclisten geçti. Yeni düzenlemeyle çalışanlar bir bölümü 10 günden az olmamak ve anlaşmak kaydıyla izin süresini istediği kadar bölebilecek.Yıllık izin kullanımı noktasında işverenler ve çalışan arasında ayrılıklar yaşanmasını engelleyecek yasal düzenleme meclisten geçti. Yapılan düzenlemeyle düzensiz izin kullanımın önüne geçilmesi hedefleniyor.Yeni izin sistemi şöyle işleyecek:

Yıllık izinler bir kademesi 10 günden az olmamak kaydıyla ilgili hak kazanımı doğrultusunda dilendiği kadar gerçekleştirilebilecek.

ani 14 günlük bir yıllık izni olan çalışanın ilk izin günü en az 10 gün olacak. Bu noktada çalışan isterse 1+1+1+1 olarak izinlerini kullanabilecek.20 günlük yıllık izni olan çalışan da ilk izin günü en 10 gün olmak kaydıyla isterse izninin geri kalan 10 gününü 1+1+1+1+1+1+1+1+1+1 olarak kullanabilecek.

Böylece çalışanlar bayram tatillerine ya da hafta sonu izinlerine birer gün ekleyebilecek.

Önceki yasada yıllık izin en fazla 3'e bölünerek kullanılabiliyordu.

Yıllık ücretli izin hakkı; kıdemi 1 ila 5 yıl olan işçiye (5 yıl dahil) 14 gün, 5 yıldan fazla 15 yıldan az olan işçiye 20 gün, 15 yıl ve daha fazla olan işçiye de 26 gün olarak uygulanıyor.Böylece çalışanlar bayram tatillerine ya da hafta sonu izinlerine birer gün ekleyebilecek.

Önceki yasada yıllık izin en fazla 3'e bölünerek kullanılabiliyordu.Yıllık ücretli izin hakkı; kıdemi 1 ila 5 yıl olan işçiye (5 yıl dahil) 14 gün, 5 yıldan fazla 15 yıldan az olan işçiye 20 gün, 15 yıl ve daha fazla olan işçiye de 26 gün olarak uygulanıyor.