Türkiye bilindiği üzere uzun süredir yerli otomobil üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Yerli otomobil çıkacak mı ne zaman çıkacak soruları devam ederken yerli otomobil projesi hakkında resmen çalışmalar başladı. Buna göre Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı aracılığı ile konu hakkında aralıklarla açıklamalar yapılmaya devam ediyor.

Türkiye'nin yerli otomobil projesi konusunu değerlendiren Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü 3,2 milyar avroluk yatırım alınacağını ve 200 bin araç üretim kapasitesi olacak dev bir alanın kurulacağı burada yerli otomobilin üretileceğini söyledi. Buna göre yerli otomobil nasıl olacak derken bu konu hakkında da Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü 5 model aracın olacağı söylendi. Yani tek marka üzerinden 5 farklı model ya da tek marka, tek model üzerinden 4 farklı sürüm (sedan, hatchback vs.) yapılabilir.

24 BİN KİŞİYE İŞ İMKANI

Türkiye yerli otomobil projesini elektrikli olarak yapacak. Elektrikli aracın olmayacağı benzin ya da dizel ile çalışan aracın yapılması gündeme geliyordu ancak Bakan Faruk Özlü aracın elektrikli olacağını vurguladı. Türkiye'ye uzun vadede 50 milyar avroluk milli hasıla kazandırması beklenmekte olan bu proje için 4 bin doğrudan personel alımı yapılacak. Yine dolayı yollar ile yani aracın taşınması, sevkiyatı, geçici işçiler vs. 20 bin kişinin daha çalışması toplam ise 24 bin kişiye istihdam fırsatının verilmesi beklenmektedir.

Editör: TE Bilisim