Emniyet Genel Müdürlüğü 10 bin Polis Özel Harekat alımının mülakat tarihleri açıklandı. Bilindiği gibi İçişleri Bakanı Süleyman Soylu polis eğitimi alan adayların hızlandırılmış şekilde eğitim göreceğini ve bu sayede adayların Mart ayında sahaya sürüleceğini duyurmuştu. Tabi bu eğitim POMEM'e mülakatlar ile yeni girecek adaylar için değil şu anda POMEM'de eğitim görmekte olan adayları kapsamaktadır.

Daha önce ki dönemde POMEM'e girmiş ve eğitim gören adayların Mart ayında sahaya inmesi ile 19. dönem PÖH adaylarının da birkaç ay içerisinde hızlandırılmış eğitim ile sahaya indirilmesi bekleniyor. Eğitimin hızlanması ile adaylar yeni alımlarda beklemektedir.

YENİ PÖH ALIMLARI NE ZAMAN YAPILACAK

19. dönem Polis Özel Harekat alımı mülakatların tamamlanması ve POMEM'de eğitim görmekte olan adayların sahaya indirilmesi ile yeniden Polis Özel Harekat alımının başlaması bekleniyor.

Mart 2017'de alımların yapılacağı tahmin ediliyordu fakat PÖH alımı mülakat tarihleri beklenenden birkaç hafta daha geç açıklandı. Birkaç haftalık süre kaybının alımlara yansıması beklenmektedir.

Şu an için Polis Akademisi Başkanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğünden alımlara ilişkin açıklama bulunmuyor. Ancak yeniden Polis Özel Harekat alımların Nisan ayından tekrar başlayabileceği belirtilmektedir. Tarihte değişiklik olabilir.
Editör: TE Bilisim