Türkiye Büyük Millet Meclisine bugün 30 yıldan fazla hizmet verenlerin ikramiye alması konusunda yasa tasarısı sevk edildi. Konu Emekli Sandığından emekli olan kişileri ilgilendirmekte olup daha önceki yıllarda olan emeklileri de kapsamaktadır.

Söz konusu yeni yasa tasarısında 30 yıldan fazla kişilerin ikramiye alması isteniyor. Görüşmeler bugün itibari ile Türkiye Büyük Millet Meclisinde başladı. Ne zaman sonuçlanacağı ya da olumlu ya da olumsuz karara varılacağı konusunda her hangi bir yorum ya da açıklama yok. Ancak kısa zaman içerisinde Türkiye Büyük Millet Meclisinden konu hakkında açıklama yapılması ve söz konusu 30 yıldan fazla çalışan emekli sandıklarının prim alması onaylanırsa Resmi Gazete'de yayınlanması beklenmektedir.

Eski Emekliler Ne Yapacak?

Türkiye Büyük Millet Meclisinde bugün yapılan görüşmeler ile durum her hangi bir karara bağlanmadı. Eğer görüşmeler olumlu sonuçlanırsa bundan sonra ki emekli sandığı emeklileri 30 yıldan fazla hizmet verdilerse ikramiye alacaklar.

Daha önceki yıllarda emekli olan binlerce kişide yasa tasarısında düşünülmedi değil. Söz konusu emeklilerin her hangi bir mahkeme dosyası açması ya da avukat aracılığı ile savcılıklara başvurmasına gerek kalmayacak. Eğer Türkiye Büyük Millet Meclisinde yasa tasarısı onaylanırsa eski emekli sandığından emekli olanlarda ikramiye alacak ve söz konusu yasa tasarısı 408 bin kişiyi ilgilendiriyor
Editör: TE Bilisim