28. TBMM başkanı belli oldu. Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulunda yapılan oylamada Maclis Başkanlığına Binali Yıldırım seçildi. 3. tur oylama sonucu görevi devralan eski Başbakan Yıldırım mecliste bir konuşma yaptı. 

Saat 14:00'da başlayan meclis başkanlığı seçimlerinde 5 aday yarıştı. Adalet ve Kalkınma Partisi adayı Binali Yıldırım, Chumuriyet Halk Partisi adayı Erdoğan Toprak HDP adayı Meral Danış Bektaş, İyi parti adayı Hayrettin Nuhoğlu ile Saadet Partisi adayı Cihangir İslam adaylık için yarıştı. 3. tur oylama sonucunda 335 oyla Ak Parti İzmir Mileltvekili Binali Yıldırım 28. dönem TBMM Başkanlığına seçildi. Yıldırım aynı zamanda yeni sistemin ilk Meclis Başkanı oldu.

Yeni TBMM Başkanı Binali Yıldırım seçilmesinin ardından ilk kez mecliste konuşma yaparak teşekkür etti. "Parlamenter sistemin son Başbakanı, yeni sistemin ilk Meclis Başkanı olarak sizleri saygıyla selamlıyorum ve Sayın Cumhurbaşkanıma da teşekkür ediyorum. Bu meclis Cumhuriyetin temellerinin atıldığı ve kurulduğu yerdir. Bu meclis darbelere karşı kahramanca direnen vekillerimizin olduğu yüce çatıdır." dedi. 

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim